pexels-koolshooters-6628697

Prijs

Psoas release

De psoas release behandeling is ontstaan vanuit de vele aanvragen die wij krijgen voor het losmaken van deze spier. Er zijn veel therapeuten die deze spier niet behandelen merken wij in de praktijk.

Eerst even een korte uitleg wat precies de functie is van deze belangrijke spier;

Het komt neer op een spiergroep van drie grote spieren die je lendenwervels met je bovenbeenspieren verbindt. Deze groep zorgt ervoor dat je je heupen kan buigen, romp voorover kan buigen of je benen op trekken als je ligt.
Het is de belangrijkste spier met lopen. Je trekt je been op met je psoas en laat en vervolgens weer vallen.

Hij zit diep in je buik verstopt, vlak bij je bekken.

De psoas hoort bij je buikspieren. Je hebt ze beide nodig in actieve toestand om je in balans te voelen. Zodat je een balans voelt tussen buik en rug. Het is dus belangrijk om beide spieren te trainen.
Alleen je buikspieren trainen is dan ook niet genoeg. Buikspieroefeningen zijn goed om je romp stabieler te laten voelen en je rug dus minder te belasten. Dit werkt echter niet goed op de psoas. Oefeningen als sit-ups en push ups verkorten de psoas namelijk.

Wij zien in de praktijk ook vaak clienten met een gespannen psoas die veel achter een bureau zitten.

Dit kan weer effect hebben op je organen die “knel” kunnen komen te zitten.

De psoas ligt tegen de nieren en bijnieren aan. De bijnieren reageren vooral op stress. De blaas en darmen liggen voor de psoas. Het is dus niet gek om te bedenken dat een strakke psoas reactie geeft op de organen eromheen. Die hebben dan dus minder ruimte om hun functie goed uit te kunnen oefenen. Dat wil dus ook vaak zeggen dat wanneer er veel stress wordt ervaren de psoas strak zal staan.

Het is dus zeker belangrijk om ook de psoas te trainen, niet alleen om hem sterker te maken maar juist om deze spier te leren ontspannen.

De psoas wordt ook bij veel emoties betrokken. Vooral als er een stressreactie wordt opgeroepen zoals “er dreigt gevaar”, dan spant het lichaam zich aan. Je lichaam reageert direct. Je spieren verkrampen, je voelt spanning in je buik. Juist bij deze reacties wordt de psoas enorm getriggerd.

Wat wij veel in de praktijk voorbij zien komen is dat er na deze behandeling emoties los kunnen komen. Dit hoeft niet altijd direct te gebeuren maar kan ook als je die avond op de bank zit. Omdat we in de buik zoveel spanning vasthouden is het dan ook erg prettig als deze spanning kan worden losgelaten. Wij doen dit bij ons in de praktijk vooral door middel van massagetechnieken en mylogenics.

Bij onze oefeningen voor thuis staan ook tips & trics om zelf de psoas los te krijgen.

Bekijk het filmpje van hoe deze behandeling eruit ziet.

Psoas Release Cursus

De cursus bestaat uit 4 sessies van 2 uur per keer.
4 dagen

Psoas Workshop

De workshop is eenmalig 2 uur durende sessie. Maximaal 5 deelnemers tegelijk.
Laatste plekken